Op 10 juni vond de eerste editie plaats van TEDx Veghel, met als thema: Food 4 Thought. Een uitermate ambitieus project, waarbij Ellen Minkels grotendeels zorgde voor de totstandkoming hiervan. Ron van Zelst, oprichter en eigenaar van roem events is tevens nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en realisatie van TEDx Veghel.

Wat is Food 4 Thought?

We hebben verschillende surveys gehouden en gelukkig is gebleken dat TEDxVeghel door veel mensen herkend wordt. Maar blijkbaar kwam het thema nog niet helemaal uit de verf. Food4Thought: voedsel voor de gedachte, voedsel in de vorm van kennis, ideeën delen en verbinden. Een vereiste van TED is dat de onderwerpen multidisciplinair zijn en ideeën vanuit verschillende hoeken aangereikt worden. Het kan en mag dus niet alleen gaan over…voeding. Maar gezien Veghel de voedselhoofdstad is van Nederland, is dit thema natuurlijk wel als knipoog bedoeld naar de brede voedingsindustrie die in Veghel te vinden is. Dit thema zal ook voor de volgende TEDxVeghel evenementen aangehouden worden: TEDxVeghel Library en TEDxVeghel Youth!

Bekijk hier het beeldmateriaal van de lezingen.

Wat is TEDx?
TED is een Amerikaanse non profit organisatie die mensen een platform biedt voor ideeën die het waard zijn om gedeeld te worden. Ze hebben een licentiemodel opgezet om hun gedachtegoed een breder draagvlak te geven en TEDx in het leven geroepen. De x staat simpelweg voor vrijwillig maar onder strikte regelgeving van hun TED brand. We hebben een licentie verkregen en TEDxVeghel opgezet waarbij sprankelende ideeën een platform krijgen, we kennis delen, kansen vergroten en mensen, bedrijven, organisaties met elkaar verbinden.

#FOOD4THOUGHT

Word
geïnspireerd